Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ...

 Η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας είναι ''απόγνωση''.
Αφού πρώτα προετοίμασαν το έδαφος με την ησυχία τους,αφού διέλυσαν τις κοινωνικές συνοχές,αφού μας οπαδοποίησαν ,μας κατακερμάτισαν,μας πούλησαν τα αποτελέσματα της δουλειάς μας με τόκους,πανωτόκια  τώρα μας ζητάνε το λογαριασμό.Θέλουν να μας σώσουν απο τη χρεωκοπία,την πτώχευση και να φτιάξουν μια Ελλάδα,νέα,ωραία,νοικοκυρεμένη με εξαθλιωμένους πολίτες,νεόπτωχους και ευτυχείς.Θα το θεωρήσετε αυτό ως παραδοξολογία αλλά δεν είναι.
Αρκεί να παρακολουθήσετε μια μέρα τα ΜΜΕ.Θα νοσταλγήσετε κι εσείς τον παλιό καλό καιρό που όλα λειτουργούσαν υποδειγματικά.Ο παπάς-παπάς και ο ζευγάς-ζευγάς.(και δεν είναι τυχαία η επιλογή της παροιμίας γιατί θα μπορούσα να πώ έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες,αλλά ο Λουμίδης μπορεί να μεταφέρει την επιχείρηση του στα Σκόπια αλλά και ο παπάς μπορεί να γίνει ζευγάς  και να ασχοληθεί με την εδώ ζωή και όχι με τη μεταθάνατον.Εξάλλου με τις οριζόντιες περικοπές στο Δημόσιο μάλλον ως ζευγάς θα επιβιώσει και μετά θα δει...)
Αν δεν έχετε πειστεί ακόμα, επιβάλλετε στον εαυτό σας (και στα παιδιά σας αν έχετε, γιατι αυτό είναι άσκηση θάρρους) να παρακολουθήσει  όλους αυτούς τους σοβαρούς και σοβαροφανείς κυρίους και κυρίες να του λένε ότι είναι τεμπέλης,ανεπρόκοπος,ανατολίτης,αντιδραστικός και τώρα τελευταία και πολίτης κράτους Σοβιετικού τύπου.(Το τελευταίο είναι παααάρα πολύ κακό, κάτι σαν λύσσα και πρέπει να εμβολιαστεί)
Η παιδεία λοιπόν δεν έχει κανένα λόγο να είναι ούτε δωρεάν ούτε δημόσια.. Η παιδεία πρέπει να παραμείνει προνόμιο των ολίγων που ξέρουν τι να την κάνουν.
Να την χρησιμοποιήσουν πριν απο μας και εναντίον μας.Οπως πολύ καλά το κάνουν και μείς έχουμε μείνει με το πολυ-εκκαθαριστικό στο χέρι...Μαγική λέξη. Σαν πολυκαθαριστικό.Ξεπαστρεύει όλους τους κοινωνικούς λεκέδες (δηλ. εμάς που πήραμε δάνεια,πιστωτικές,σπίτι, αυτοκίνητο και όπως επέβαλε το lifestyle και κότερο ανάλογα με το μέγεθος του λεκέ).
Αν έχεις δε και την ατυχία να είσαι δημ. υπάλληλος σε δείχνουν και λένε δύσκολος λεκές.
Οι υπόλοιποι δεν τους απασχολούν καν.Θα τους αφήσουν στην ίδια τάξη απο όπου ξεκίνησαν.
Ψευδαισθήσεις τέλος.
Κι αφού μας έπεισαν για την παιδεία και η Αννούλα είναι πανευτυχής και ανταλάσσει χαμόγελα με την Ντόρα κάνανε και μια δοκιμή να δούν πως θα αντιδράσει η κοινωνία σε ένα σχολείο χωρίς βιβλία.
Μα όπως περιμένανε!Μουδιασμένη και φοβισμένη.Οσοι δεν νιώθουν έτσι κι έχουν αντίρρηση είναι γιατί δεν κατάλαβαν ότι είναι για το καλό όλων μας. Είναι μεταβατικό στάδιο.Ερχεται το σύγχρονο ανταγωνιστικό σχολειό που θα παράγει ανειδίκευτους φτηνούς κι αμόρφωτους εργάτες,για να τους πάρει μετά το σύγχρονο ανταγωνιστικό Πανεπιστήμιο να τους κάνει εξειδικευμένους φτηνούς εργάτες και τα πράγματα θα ισορροπήσουν με τον παλιό γνωστό τρόπο.Θα σωθεί η χώρα απο την πτώχευση,το Εθνος απο τη διαπόμπευση κι άλλα χαριτωμένα που ακούμε καθημερινά.
Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι της χώρας θα πρέπει να είναι πανευτυχείς γιατί θα δουλεύει τουλάχιστον ένας στην οικογένεια η θα χαρτζιλικώνεται απο τη σύνταξη του παπού που ως γνωστόν φτάνει να ζήσεις πλουσιοπάροχα. Αν ζήσει ο παπούς,που πρέπει να διατηρηθεί στη ζωή πάση θυσία. Και θα διατηρηθεί διότι ακόμα και τα όργανα του έχουν εμπορευματική αξία για της ελεύθερη αγορά.Το μόνο σίγουρο για τους επόμενους μήνες είναι ότι το ΕΣΥ  θα έχει φορμόλη.Μόνο φορμόλη όμως όλα τα υπόλοιπα θα τα φέρνετε απο το σπίτι γιατί οι κακοί γιατροί  είναι κι αυτοί σαν τους κακούς δάσκαλους και και τους κακούς καθηγητές.Εχουν κακομάθει κι αυτοί στο Σοβιετικού τύπου κράτος.
Αλλά μην απελπίζεσθαι.Πληροφορήθηκα σήμερα μέσω του καναλιού της Βουλής  ότι ο κος Λοβέρδος είναι ενθουσιασμένος με τη δουλειά της ομάδος του γιατί και μεθαδόνη θα έχουμε και γλάστρες να καπνίζουν οι παπούδες μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους στο φώς των κεριών και θα περνάμε όλοι καταπληκτικά.
Οταν λέμε όλοι μην πάει ο νους σας στο κακό.Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα φροντίζουν να μην πάρουμε το λάθος δρόμο.Αυθεντίες πολιτικάντηδες.επιστήμονες επικοινωνιολόγοι,δημοσιογράφοι-φερέφωνα της πίστης,δουλοπρεπείς φοβισμένοι διορισμένοι και μη ''λειτουργοί'' και νεφελώδεις επιτροπές.
Η πρώτη δόση προστασίας θα είναι βεβαίως οι δυνάμεις καταστολής.Τα καλύτερα παιδιά απο τα σπλάχνα της κοινωνίας που θα έχουν την τύχη να σφιχταγκαλιαστούν με το Κράτος και να τακτοποιήσουν τις μικροεκκρεμότητες...Τα ταξίδια από πόλη σε πόλη είναι προσφορά του σώματος για να μην βαριούνται και πάθουν και καμιά κατάθλιψη.
Εχουν φροντίσει για όλα,νομίζω το ανέδειξα ήδη.Οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα που ζείτε είναι εντελώς τυχαία και φταίει η Μενεγάκη που δεν πήγε μαζί με τα κανάλια να εισπράξει το επίδομα τρίτεκνης να δούμε όλοι ότι ευτυχώς υπάρχουν και φιλάνθρωποι που με τα δικά μας τα λεφτά βοηθάνε τις φτωχές ανόητες οικογένειες    που δεν κοιτάνε την φτώχεια τους και την αμορφωσιά τους θέλουνε και παιδιά....                                                                 

1 σχόλιο:

  1. Ζαπ Ζαπ από χθεσινή "Ε": Συνελήφθη μαθητής γιατί είχε στην κατοχή του μικροποσότητα βιβλίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή