Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Η γενικότερη αίσθηση που επικρατεί μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς,σε κάθε σχολειό,σε κάθε σπίτι,ακόμα και στις κοινωνικές συντροφιές είναι ''δεν κουνιέται φύλλο'',''τι να κάνουμε'',''οι αγώνες είναι αναποτελεσματικοί"....
Ο καθημερινός καταιγισμός προπαγάνδας και πίεσης απο τα ΜΜΕ και οι προσπάθειές τους να μας πείσουν ότι είμαστε ανίκανοι να υπερασπιστούμε την προσωπική μας αξιοπρέπεια,το δικαίωμα στην εργασία,στη μόρφωση στην ποιότητα ζωής εντείνονται.
Η πολεμική τους εναντίον μας είναι συγκροτημένη και ολοκληρωτική.Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος που εκφράζει τα συμφέροντα του ΔΝΤ, της ΕΕ εξαπολύει καθημερινά πολεμικές ιαχές κατά απλών ανθρώπων,των μεροκαματιάρηδων,των δημοσίων υπαλλήλων,των μικροεπαγγελματιών για να πάρει τα εύσημα απο τους οικονομικά δυνατούς του κόσμου.
Απειλές εκτοξεύονται δια στόματος πολιτικών αρχηγών,υπουργων,παραγόντων της πολιτικής συμμαχίας τους (άτυπης αλλά υπαρκτής).
Τώρα μπαίνουν στο χορό και οι πολιτικές νεολαίες τους.Τα παιδιά τους που θέλουν-λένε-ανοιχτές τις σχολές και τα σχολεία για να μάθουν γράμματα,να μορφωθούν,να πάρουν πτυχία,μεταπτυχιακά και να κάνουν καριέρες.Να εξαργυρώσουν τις κομματικές τους υπηρεσίες ,σκύβοντας το κεφάλι στα κομματικά τους αφεντικά εις βάρος της μόρφωσης,της επαγγελματικής αποκατάστασης,και της επιβίωσης τελικά των δικών μας παιδιών και των δικών μας ζωών.
Η δήθεν αντιπολίυευση,δια στόματος Σαμαρά μιλάει για σταυροφορία της κεντροδεξιάς.Οι λαοί χορτάσανε και απο κεντροδεξιά και απο Σταυροφορίες.Μας τρομάζουν αρκετά και τα δύο.Η σταυροφορία τους δημιούργησε ήδη στρατιές ανέργων.Συνταξιούχοι στα όρια της αναξιοπρέπειας,χωρίς ρεύμα,τηλέφωνο,μικροεπαγγελματίες στα όρια της απελπισίας,λουκέτα παντού.Σχολεία χωρίς βιβλία,οι μαθητές και οι καθηγητές μουδιασμένοι άφωνοι...
Σταμάτα να τους κοιτάς άπραγος.Πάρε την προσωπική σου ευθύνη.Βοήθησε όσο μπορείς απο όποια θέση κι αν είσαι να δημιουργηθούν συλλογικότητες.Βγές από τη λήθη και μιλά με τους άλλους ανθρώπους γύρω σου.Με τους περισσότερους θα χεις πολλά κοινά προβλήματα
.Δεν θα τα λύσεις μόνος σου.Κανείς δε θα νοιαστεί όταν θα σου πάρουν το σπίτι,σου κόψουν το ρεύμα και το παιδί σου αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα αν είσαι μόνος σου απέναντι σε αυτούς που σε εξαθλιώνουν.
Σου τάζουν λαγούς με κουδούνια,ανάπτυξη,ανάκαμψη και ότι αρχίζει απο ανα- για να μη σου πούν καμία αλήθεια.Οτι έχουν πέσει σαν τα όρνια να φάνε ότι απέμεινε πριν τους φάει ο κοσμάκης.
Σε απειλούνε με το ύφος του νομιμόφρονα για να μην αντιδράσεις.
Εκμεταλεύονται την αγωνία σου για την ανεργία,και σου λένε σκύψε μην απεργείς,μη μιλάς,σε κρατάω απο παντού.
Μην σηκώνεις τις μπάρες θα σε κλείσω μέσα,θα σε τραβήξω στα δικαστήρια...
Μην διανοηθείς να μην πληρώσεις το έκτακτο χαράτσι γιατί θα σου κόψω το ρεύμα.
Μην φοβάσαι το σκοτάδι,κάποιον θα βρείς δίπλα σου αν απλώσεις τα χέρια.
Μην κλείνεσαι στους τέσσερις τοίχους σου.Βγές,μίλα,δράσε με αυτούς που έχεις κοινούς στόχους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου